M i n i k H a y a l l e r: Logo / Header Tasarlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Logo / Header Tasarlarken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

Unknown | 1/07/2015 |

Bu konuyu hazırlamamda ki en büyük etken de son zamanlarda blog tasarlamak üzerine aşırı mail almış olmam. Gönül ister ki herkes için bir şeyler yapabileyim ama benim en büyük sorunum renk uyumunu bulabilmek. En çok uğraştığım nokta burası oluyor. Bitmiyor bitmiyor bitmiyor. Uzadıkça uzuyor. Sonra sıkılıp bırakıyorum sırf renkleri ayarlayamadım diye. :D

Neyse efendim konuyu çok uzatmadan, bir kaç tavsiyede bulunmak istiyorum. Çooook usta mıyım? Hayır değilim. Belki tavsiye verebilecek kadar bile ustalığım yoktur ama bir kaç izlenimi sizlerle paylaşmak istedim. Deneme yanılma yöntemlerimle gözlemlerimle öğrendiğim bir kaç püf nokta var logoyu oluşturmakta. Yazıyı kitap blogları üzerinden hazırlıyorum. Bunu da belirteyim. :)

Öncelikle benim de aynı hataya düştüğüm ve sonradan olaya vakıf olduğum bir durum var ki, header için 'kitap okuyan kız modeli' veya 'kedi' modelinin ele alınması. Bu modelleri kullanmayın. Biliyorum kitap okuyan kız tam sizi anlatıyor blogunuzun ana konusuna vurguda bulunuyor vs. Ama bu temayı kullanan o kadar çok blog var ki sizde kullandığınız için diğer blogların arasından sıyrılamıyorsunuz. Akılda kalıcı olmuyor.

İkinci bir durum ise, kocaman bir header. Küçültün, sola veya ortaya yerleştirin. Header'ın kocaman olması size artı bir avantaj katmıyor. Sadece ana sayfanın yarısını kaplıyor.

Fazla şekilli ve karışık fontlar kullanmayın. Elinizde pinterest gibi deviantart gibi hiç olmadı google gibi bir çok logoyu inceleyebileceğiniz siteler var. Açın bakın. Eğer logoda her hangi bir nesne varsa genellikle fontları düz tercih ediyorlar ki nesneye vurgu olsun akılda kalıcı olsun. Yoksa sade bir el yazısı veya farklı bir font -yine çok çok karışık bol şekilli değil- ile şirketin veya sitenin adıyla logo tasarlanıyor. Ayrıca, fontlarda retro, vintage, modern gibi kategorilere ayrılıyorlar. Düz ve modern çizgilere sahip bir logo tasarlıyorsanız, sırf hoşunuza gitti diye retro bir font kullanamazsınız. Çok abes duruyor. :) 

Son olarak size diyebileceğim şey de, -bana kalırsa- kendinize bir nesne bulun. Fazla kullanılmayan orjinal bişey olsun. Bu hayvan olabilir, meyve olabilir, veya tüymüş taçmış vs. orjinal bir nesne bulup kullanabilirsiniz. O sizinle bütünleşsin. Blogunuzla bütünleşsin. Minliliye verdiğim örnekte ki gibi, Kitap Oburları blog turunu bir çok kişi takip ediyordur değil mi? Ne kullanıyorlar logolarında? Baykuş. Şimdi baykuş modelini başka her hangi bir blog kullansa aklınıza ilk ne gelecek? Falanca blog değil, Kitap Oburları gelecek değil mi? Sizi de temsil eden bir şey bulun.

Ben tilkiyi seçerken, şuna dikkat ettim. Bloguma her girdiğimde bana zamanla sıkıcı gelmeyeceğini düşündüğüm bir şey olsun dedim. Tilkiyi çok seviyorum. Bayılıyorum. Açtım pinterest'i. Bir çok tilki resmine baktım. Çeşit çeşit görsel buldum. En sonunda istediğimi buldum ve şunu fark ettim. Her baktığımda bana daha şirin geliyor ve daha çok seviyordum kullanacağım logoyu. Eski temam da ki gibi, daha yaparken başında sıkılmaya başlamamış aksine uğraştıkça sevmiştim.

Her hangi bir sorunuz olursa çekinmeden sorabilirsiniz. Vakit bulduğum an cevaplarım ve yardımcı olmaya çalışabilirim. ^_^  

7 yorum:

  1. Ben bu yazını yeni gördüm. :)
    Faydalı bir yazı olmuş cidden canım,emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  2. Emeğinize sağlık çok faydalı bir yazı yazmışsınız. Ben makina tasarımcısıyım görsel tasarım yapan arkadaşlarla yıllarca birlikte çalıştık hakikaten bir yetenek bu bakabilmek görebilmek meselesi... Kürek ve yaprak çok başarılı tebrik ederim.

    YanıtlaSil
  3. Güzel bir yazı olmuş kaleminize sağlık. Bnim küçük nacizane fir tavsiyem olacak yazı fontunuz çok ufak büyütmek zorunda kalıyorum. bİR font büyütürseniz bence daha iyi olabiliir:)

    YanıtlaSil
  4. Herkese merhaba ben aranızda çok yeniyim sayfamı ziyaret edip takipçim olarak bana destek olursanız çok mutlu olurum..herkese kucak dolusu sevgilerimi gönderiyorum...

    YanıtlaSil
  5. Merhaba, blogunuzu ziyarete geldim. Benim blogumu yorum ve ziyaretinizle desteklerseniz sevinirim.

    YanıtlaSil
  6. Pero el Dr. Itua, practicante tradicional de hierbas en África, ha curado el VIH/cáncer que se extrae de algunas hierbas raras. Existe un gran potencial para curar el SIDA y el cáncer al 100% sin dejar residuos. La medicina herbal del Dr. Itua ya ha revisado varios blogs sobre cómo usa sus poderosas hierbas para curar todo tipo de dolencias como. Herpes, VIH, enfermedad de Cushing, insuficiencia cardíaca, esclerosis múltiple, hipertensión, cáncer colorrectal, diabetes, hepatitis, VPH, erección débil enfermedad de Lyme, cáncer de sangre, enfermedad de Alzheimer, cáncer de cerebro, cáncer de mama, cáncer de pulmón, VIH_cáncer de riñón, herpes, EPOC, glaucoma, cataratas, degeneración macular, enfermedad cardiovascular, enfermedad pulmonar, agrandamiento de la próstata, osteoporosis, enfermedad de Alzheimer,

    Demencia, removedor de verrugas, herpes labial, epilepsia, también su refuerzo inmunológico a base de hierbas. Digo esto porque él está usando su medicina a base de hierbas para curarme de la hepatitis B y el VIH con los que he estado viviendo durante 9 meses sin efectos secundarios. La medicina herbal es igual de buena cuando la bebo, aunque tengo que usar el baño después de beberla, lo cual realmente no me importa porque solo quiero sacar el virus de mi cuerpo, recomendaría al Dr. Itua a cualquiera. que está enfermo aquí para contactar al Dr. Itua con la siguiente información.

    Correo electrónico...drituaherbalcenter@gmail.com /
    Tienda en línea https://drituaherbalcenter.com/shop/
    Es posible que tarde en responder porque siempre está ocupado con las patentes, pero seguramente se pondrá en contacto con usted con una respuesta positiva.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
ALL RIGHTS RESERVED © MİNİK HAYALLER DESIGN BY MLEKOSHI BLOGGER TEMPLATE BY KRİSTALKİTAP